OSTRUŽINOVÁ ZMRZLINA

DSC_0710Výhodou života na vesnici je to, že když máte prostor a chuť, můžete si vypěstovat spoustu zeleniny a ovoce v kvalitě, kterou nikde jinde neseženete (pokud na to tedy nelijete kýble chemie 🙂 ).

Já sice nejsem zahrádkářský typ (i když pár dýní už se nám také urodilo), ale od své mamky si každý týden vozím hromady okurek, cuket, mrkve, červené řepy a letních jablek.

K babičce si pro změnu s dětma chodíme na angrešt, rybíz a nově také na dozrávající ostružiny.

Nejlepší svačinou pro děti je v tomto období čerstvé ovoce. Občas klukům udělám koktejl (recept na borůvkový je tady) pudink (avokádovo-banánový najdete tady) nebo zmrzlinu. 

A právě přebytek ostružin a horkých dní mě inspiroval k tomuto jednoduchému receptu.

Co budete potřebovat

  • 1 zralý banán
  • 1 hrnek ostružin
  • 1/2 hrnku kokosového mléka (bez přídatných látek, pouze z kokosu a vody; výborné je od značky Aroy-D)
  • datlový sirup
  • nanukové formičky (cca 7 kusů)

Banán, ostružiny i kokosové mléko rozmixujte v mixéru. Pokud máte ostružiny kyselejší, můžete dosladit datlovým sirupem. Směs nalijte do nanukových formiček a dejte ztuhnout do mrazáku.

DSC_0728Myslím, že touto svačinkou uděláte svým dětem stejnou radost jako já těm mým.

Navíc s vědomím, že jste jim dopřály slušnou dávku vitamínů a dalších prospěšných látek 🙂 .

A o to jde především, naučit je, že zdravá strava se má skládat z opravdových potravin, nikoliv z uměle vyrobených náhražek zabalených do pestrobarevných obalů!

Tereza Broschová
Mou vášní je hledání odpovědi na to, co je zdravý životní styl a zdravá strava. Výživu studuji, věnuji jí každou volnou chvilku a jako máma dvou synků ji dennodenně používám k tomu, aby se celá moje rodina cítila zdravá a spokojená.
 
Jsem propagátorkou životnímu stylu paleo, který preferuje opravdové jídlo a i o tom je moje kniha Opravdové jídlo pro děti - proč a jak začít vařit paleo.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *