PEČENÁ DÝNĚ V ČESNEKOVO-MEDOVÉ MARINÁDĚ

Nevíte, co za přílohu k masu nebo chcete jen lehkou večeři? Zkuste tento recept na pečenou dýni, který je u nás doma velmi oblíbený.

Co budete potřebovat

  • 1 dýni hokkaido
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • sůl

Postup

  1. Dýni umyjte (já ji většinou ještě očistím kartáčem na zeleninu), rozkrojte a odstraňte dužinu se semínky. Slupku neloupejte.
  2. Nakrájejte ji na půlměsíčky zhruba 1 cm široké.
  3. Marinádu si připravte ze 4 stroužků rozmačkaného česneku, 3 lžic olivového oleje a 2 lžic medu. Všechno promíchejte a dosolte podle chuti.
  4. Kousky dýně rozložte na pekáč na pečící papír a potřete je marinádou.
  5. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 až 30 minut.

Na talíři dýni můžete posypat ještě hrubozrnnou solí.

Dobrou chuť! 

Další recepty na zeleninové přílohy najdete v mé knize Opravdové jídlo pro děti.

Tereza Broschová

Mou vášní je hledání odpovědi na to, co je zdravý životní styl a zdravá strava. Výživu studuji, věnuji jí každou volnou chvilku a jako máma dvou synků ji dennodenně používám k tomu, aby se celá moje rodina cítila zdravá a spokojená.

 

Jsem propagátorkou životnímu stylu paleo, který preferuje opravdové jídlo a i o tom je moje kniha Opravdové jídlo pro děti – proč a jak začít vařit paleo.

Komentáře
  1. Pavlína napsal:

    Tak jsem ji dnes konečně vyzkoušela a super – opravdová lahůdka! Jednoduché, rychlé a výtečné i k masu i na mlsání. Za mě oba palce nahoru a chci další takový recept.

    • Tereza Broschová napsal:

      Jsem moc ráda, že chutnala 🙂 Musím se trochu polepšit a postupně dávat víc takových rychlovek. T.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *