připravuji pro vás nový online KURZ VAŘENÍ bez lepku a mléka - více informací tady >>

Bc. Tereza Broschová

Jsem certifikovaná výživová poradkyně, specialistka na preventivní a funkční výživu.

Mým základním oblíbeným nástrojem při terapeutické práci je léčebná dieta AIP, ve světě známá jako autoimunitní protokol, která má velký léčebný potenciál při léčbě chronických onemocnění jak u dětí, tak u dospělých.

Dále pak terapeutický plán individualizuji s ohledem na problémy, s kterými klient přichází.

Zabývám se i preventivní, každodenní stravou.

K výživě jsem se dostala před lety kvůli onemocnění mých dvou synů a tato oblast mě nepřestává fascinovat zejména proto, jak úzce je spojená s naším fyzických zdravím, s naší psychikou, s naším prožíváním světa okolo nás.

Mými klienty jsou zejména děti a dospělí s atopickými ekzémy, trávicími potížemi, potravinovými alergiemi, intolerancemi a autoimunitními onemocněními, dále ženy s hormonálními a gynekologickými problémy (menstruační obtíže, PMS, neplodnost, PCOS, vaginální záněty...).

Věnuji se také stravě před a v průběhu těhotenství a kojení nebo stravě při metabolickém syndromu (vysoký krevní tlak, cholesterol, cukr, nadváha) .

Spolupracuji s českou reprezentací běžkyň a běžců na lyžích.

 

Celý můj příběh si můžete přečíst v e-booku Mámou nemocného dítěte.


  • Věčná studentka

Od narození mého staršího syna v roce 2012 je mou vášní hledání odpovědi na to, co je zdravý životní styl a zdravá strava.

Od roku 2017 jsem certifikovanou výživovou poradkyní v oboru celostní a funkční výživy se neustále vzdělávám, protože poznání toho, jak lidský organismus funguje, se každý den posouvá a kdo v tomto oboru nedrží krok s nejnovějšími zjištěními, je rychle ztracen a může napáchat víc škody než užitku.

V současnosti dokončuji obor klinická nutriční medicína na Škole klinické naturopatie založené Kateřinou Boesenberg BHSc. ND. 

Je to celosvětově uznávaný obor, který zkoumá vztah mezi potravinami, živinami a zdravím. Tato léčebná terapie je postavena na detailní znalosti biochemických procesů v těle, na znalosti kombinací vhodných potravin a nutričních látek včetně znalosti jejich vzájemné interakce. 

Spolupracuji také s Institutem funkční medicíny a výživy v Praze, kde působím jeden den v týdnu jako terapeutka.

Dále jsem absolvovala:

  • odborné semináře na Institutu funkční medicíny a výživy - Funkční výživa (2019), Nástroje funkční medicíny v praxi (2022), Prevence onkologických onemocnění (2022), Doplňky stravy v klinické praxi (2022), 5R protokol (2022), Adrenální vyčerpání (2022),
  • studium a s tím spojenou certifikaci DNALife v oboru nutrigenomiky a nutrigenetiky (2019),
  • kurz AIP Lecture Series u dr. Sarah Ballantyne zaměřený na podpůrnou léčbu při autoimunitním onemocnění (2018),
  • GAPS workshop certifikované terapeutky Jany Dell Plotnárkové,
  • mnoho konferencí o výživě (např. FOOD 21, Food News, Konference o výživě ve sportu).

Samozřejmostí je pak i samostudium a sledování světových kapacit, z nichž jsou mými oblíbenci Chris Kresser a Sarah Ballantyne. 

  • Propagátorka opravdového životního stylu

Životní stylu, jehož stravování je založené na přirozených, čerstvých a kvalitních potravinách s tou nejvyšší možnou výživovou hodnotou. Protože jde především o živiny (a to nejen makro - sacharidy, tuky, bílkoviny, ale hlavně mikro - vitamíny, minerály, stopové prvky, fytonutrienty), díky kterým náš organismus dokáže fungovat přesně tak, jak má, a my tak můžeme být zdraví a plní energie.

V neposlední řadě nejde jen o jídlo, ale také o to, jak spíme, jak se hýbeme, v jakém prostředí žijeme, jaké vztahy udržujeme, jak umíme pracovat se stresory psychickými i fyzickými.

Tohle vše je v dnešní době čím dál těžší, ale není to nemožné. Důležité je mít radost z toho, že dělám vše nejlépe, jak nyní mohu a umím. A v tom své klienty podporuji a provázím je cestou ke kvalitnějšímu prožívání jejich života.