Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

JAHODOVÁ ZMRZLINA BEZ CUKRU

Sezóna jahod je v plném proudu. Mám tu pro vás rychlý recept na jahodovou zmrzlinu, která se obejde bez přidaného cukru. Přesto je sladká a dětem bude chutnat (ty moje se po ní můžou utlouct ;-) ). Co budete potřebovat 1 hrnek jahod plus dalších 5 jahod na rozmačkání 1...

Celý článek

ROZHOVOR O OPRAVDOVÉM JÍDLE PRO DĚTI

Už podruhé (první rozhovor najdete tady>>) jsem byla pozvána Hankou Štipák do její show a tentokrát jsme se zaměřily na to, jak by mělo vypadat opravdu hodnotné jídlo pro děti. Na co všechno se Hanka ptala a co se z hodinového rozhovoru dozvíte? Jak moc je důležitá strava pro růst...

Celý článek

PURETASTE – JE TO CHLEBA, NENÍ TO CHLEBA?

Chleba, ve kterém nenajdete ani zrnko obilovin! Měla jsem možnost ochutnat bezobilný chleba PURETASTE a musím vám říct, že je opravdu skvělý. Je upečen pouze z vajec, slunečnicového a lněného semínka, jablečné vlákniny, mořské soli a kmínu. Obsahuje velké množství tuku, bílkovin a minimum sacharidů, což je poměr, který je pro...

Celý článek

ROZHOVOR O CESTĚ Z PEKLA

Přijala jsem pozvání Hanky Štipák do její show a je z toho velmi povedený rozhovor, ve kterém se dozvíte můj příběh o tom, jak jsem se k paleu dostala, v čem nám pomohlo, co se mi na něm líbí a proč už u něj hodlám zůstat. :-) Mluvím v něm i o tom, proč považuju za důležité...

Celý článek

ŠPAGETY Z ČERVENÉ ŘEPY S RAJČATOVOU OMÁČKOU A MLETÝM MASEM

Zeleniny není nikdy dost a červené řepy zvlášť. Určitě už jste slyšeli mnoho chvály na tuhle červenou krásku, která má nejen spoustu vitamínů a minerálů, ale podporuje i detoxikační procesy v těle. Ovšem taky k ní můžete mít dost pokřivený vztah díky nezapomenutelné úpravě v sladkokyselém láku. :-) Pokud chcete dát červené...

Celý článek

O VELIKONOČNÍM VAJÍČKU

Velikonoce jsme jako rodina nikdy moc neprožívali a teď v dospělosti k nim mám velmi rozporuplný vztah. Na jedné straně mi není tolik blízké křesťanské pojetí, protože jsem v tomto duchu nebyla vychovávaná, na druhou stranu se mi líbí pojetí Velikonoc jako svátků jara – jako oslava probouzející se přírody. V...

Celý článek

PRVNÍ PŘÍKRMY – KDY, CO A JAK

Hned v úvodu tohoto článku bych ráda podotkla, že neexistují univerzální rady na to, co, kdy a jak má vaše miminko začít jíst. Jsou určitá obecná doporučení, která se ale v posledních letech velmi přehodnocují a odborníci se přou jak o čas zahájení prvních příkrmů, tak o to, co by mělo být...

Celý článek

JABLEČNÁ BUCHTA Z KOKOSOVÉ MOUKY

Dlouhou dobu jsem si myslela, že upéct nadýchanou buchtu z kokosové mouky je nad moje síly. Ale jde to! Při správném poměru surovin je to hračka. Jestli máte chuť udělat si k odpolednímu čaji nebo kávě sladký, ale zároveň výživný dezert, klikněte pro recept sem >>> Pokud...

Celý článek

SPOLEČNOST SLEPÉ VÍRY VE VĚDU

Myslíte si, že žijeme ve společnosti, jejíž základy, principy, zákony a fungování v oblastech jako je zdravotnický systém, sociální systém, vzdělávání a dalších, které se nás dennodenně dotýkají, jsou založeny na vědecky ověřených faktech, na faktech podložených důkazy? Chyba lávky … Slepě důvěřujeme tomu, že naše zdraví je v rukou lékařů,...

Celý článek

REPORT Z VÝŽIVNÉHO VÍKENDU

Mám tu pro vás report ze dvou konferencí o výživě, kterých jsem se zúčastnila na konci listopadu 2016. Jednou z nich byla konference o „Personalizované sportovní výživě” a druhou „Food21” s tématem vliv jídla na lidskou psychiku. Na obou bylo možné poslechnout si velmi zajímavé přednášky z řad našich odborníků na výživu, lékařů, sportovních...

Celý článek