JAK SE PÍŠE KNIHA O DĚTSKÉ VÝŽIVĚ

V květnu roku 2016 jsem na svých stránkách začala prodávat e-book zabývající se dětskou výživou. Měla jsem potřebu sepsat vše, co jsem se o paleo stravování dozvěděla srozumitelně a s ohledem na české prostředí.

Byl to e-book určený pro lidi, kteří se o paleu dozvěděli, ale nevěděli, jak a čím začít, kde hledat informace, kam v Čechách pro suroviny a jestli je vůbec paleo vhodné pro děti.

E-book se prodával dobře, nicméně jsem věděla, že těmto informacím by mnohem více slušela tištěná podoba. Ovšem představa vydání knihy pro mě byla natolik v říší snů, že jediné, co jsem udělala, bylo napsání tohoto záměru na papír.

A vesmír se spojil

Nechtěla jsem knížku vydávat přes žádné vydavatelství, cítila jsem, že tohle je jen můj projekt (jakkoliv zatím nedostižný).

A pak se Vesmír spojil a seslal mi znamení. :-) Abyste rozuměli, najednou jsem se dozvěděla, že nám skončilo spoření, na které jsme s manželem už několik měsíců nic nepřispívali a naprosto zapomněli, že ho vůbec máme.  Rozhodnutí co uděláme s penězi bylo vyřešené za pár minut – půjde to na vydání knížky.

2. března jsem si do svého pracovního deníku napsala „do konce dubna připravit knížku k tisku”. Ha, ha, ha, chce se mi teď říct. Postupně jsem se totiž rozhodla, že původní e-book rozšířím o kapitolu o základech výživy a také o vysvětlení principů paleo stravy. A nezůstalo jen u toho, i některé další kapitoly se rozrostly.

Bonusy v knize

To bych ale nebyla já, abych tím skončila. Jako bonus je v knize i 7 skvělých receptů od paleo kuchařky Lucky Grusové a 3 rozhovory se zajímavými ženami, které se výživě věnují – MUDr. Ludmilou Elekovou, GAPS terapeutkou Janou Dell Plotnárkovou a výživovou poradkyní Hanou Štipák.

Přestože se výživě věnuji už nějaký ten pátek, vždy je nutné mít i názor někoho dalšího, kdo poukáže na nejasnosti nebo na nepřesné formulace. Proto jsem nadšená z toho, že odborné připomínkování mi dělá Jan Vyjídák, člověk, který má v oblasti výživy znalosti a přehled jako málokdo. (Doporučuji sledovat jeho projekt Neslazeno.cz a také první český think-tank v oblasti výživy a zdravotní prevence Globopol, jehož je členem).

Kniha vyjde v černobílém provedení, ale bude doplněna o svěží a vtipné ilustrace. A dnes se koupu v pocitu radosti z toho, že mi jazyková korektorka napsala, že je knížka čtivá, zajímavá a krásně napsaná a že tak kultivovaný text už dlouho v ruce neměla.

Finišujeme

To, co začalo na začátku března v současné chvíli nabírá na obrátkách a když vše poběží tak, jak má (a o to já se postarám), tak se do mé knihy můžete začíst už na začátku října.

A jestli chcete, aby vám to neuteklo, nechte mi na sebe mail, na který vám o vydání knihy dám vědět>>

Tereza Broschová
Jsem certifikovaná výživová poradkyně a specialistka na preventivní a funkční výživu.
 
Pracuji s širokou škálou léčebných diet, metod, doplňků stravy či bylin. Mým oblíbeným nástrojem při terapeutické práci je léčebná dieta AIP, ve světě známá jako autoimunitní protokol, která má velký léčebný potenciál při léčbě chronických onemocnění jak u dětí, tak u dospělých. V online kurzech Online kurz vaření a Opravdovým jídlem ke zdraví vás naučím, jak zdravě vařit, nebo jak tělo podpořit při zdravotních potížích.
 
Nabízím i individuální konzultace pro vás a vaše děti.

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.