SLADKÁ KVĚTÁKOVÁ KAŠE

Květák je velmi vděčná zelenina, dá se z něj připravit velké množství variací jídel, třeba i tahle sladká snídaně nebo svačina.

Co budete potřebovat

(1 porce)

  • 150 g (¼) květáku
  • 100 ml kokosového mléka / vody
  • 20 g (¼) banánu
  • na ozdobení: ovoce, přepuštěné máslo, ořechy či semínka, mletý mák, vysokoprocentní čokoláda, kakao, skořice, …

Jak na to

  1. Umytý a na malé růžičky rozebraný květák vařte doměkka, přibližně 10 minut ve vroucí vodě.
  2. Slijte vodu, květák rozmixujte s banánem a kokosovým mlékem dohladka (případně nechte trochu vody a dejte méně mléka) a na mírném plameni nechte prohřát, volitelně přidejte skořici či mák.
  3. Kaši můžete nakonec zdobit ovocem, ořechy, přepuštěným či ořechovým máslem nebo čokoládou, a servírovat.

Tipy

Do prohřáté kaše můžete za stálého míchání přidat rozkvedlané vejce, necelou minutu nechat povařit a poté sundat z plotny. V tomto případě vás kaše zasytí na delší dobu.

Množství mléka/vody si určete podle oblíbené konzistence kaše.

Banán kaši osladí a díky němu není cítit chuť květáku. Pokud jste zvyklí více sladit, nebojte se přidat banán (nebo datle).

Daniela Stará
Jsem máma 4letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.