KARAMEL Z KOKOSOVÉHO MLÉKA

Karamel je ingredience, která se dá použít na mnoho různých způsobů. Děti (a nejen ony, že? :-)) mají rády sladké chutě a není důvod, proč jim je v rozumné míře a kvalitní verzi nedopřát.

Karamel z medu a kokosového mléka můžete použít do sladkých kaší, namazat na sušenky, palačinky či lívanečky, polít s ním různé dezerty, pudinky nebo si na něm pochutnat jen tak na lžičce.

Co budete potřebovat

  • 400 ml kokosového mléka (např. dmBio z plechovky nebo zn. Aroy-D)
  • 3 polévkové lžíce kvalitního domácího medu

Jak na to

  1. Na přípravu karamelu použijte nepřilnavou pánev s velkým průměrem.
  2. Pánev rozehřejte a na vyšším plameni smíchejte med s kokosovým mlékem.
  3. Poté stáhněte na mírný plamen a za občasného míchání nechte vařit zhruba 50 minut. Ke konci je nutné míchat častěji.
  4. Jakmile směs zhnědne a začne houstnout, odstavte pánev a nechte vychladnout.
  5. Skladujte v uzavřené sklenici v lednici.

V lednici karamel ztuhne, proto pokud potřebujete tekutou konzistenci, nechte jej povolit v pokojové teplotě, ohřejte ve vodní lázni nebo na topení.

Daniela Stará
Jsem máma 2letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Chcete vědět, jak by mělo vypadat OPRAVDOVÉ JÍDLO pro vaše dítě?

Stáhněte si e-book ZDARMA, ve kterém se dozvíte odpovědi na vaše otázky točící se okolo paleo stravování, a zboříte spoustu výživových mýtů ve své hlavě.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.