VEJCE PLNĚNÁ ŘEPOVOU POMAZÁNKOU

Tip na zdravé pohoštění pro návštěvy. To se v období vánočních svátků hodí. :-)

Co budete potřebovat

  • 5 vajec
  • 1 střední červená řepa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička římského kmínu
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • sůl, pepř
  • na ozdobení: čerstvé bylinky, sekané ořechy

Jak na to

  1. Červenou řepu oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a vařte 15 – 20 minut doměkka.
  2. Vajíčka uvařte natvrdo a oloupejte. Opatrně je rozkrojte a vydlabejte lžičkou žloutek.
  3. Do mixéru dejte uvařenou řepu, vydlabané žloutky, česnek, kmín, olej, sůl, pepř a rozmixujte do hladké hmoty.
  4. Pomocí lžíce naplňte bílky řepovou náplní.
  5. Ozdobte sekanými ořechy (já použila vlašské) nebo čerstvými bylinkami.

Daniela Stará
Jsem máma 4letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.