To je tak, když se děti dožadují rohlíčků, které spolu pečete, ale nedají si vysvětlit, že ta mouka, která se tam dává, prostě došla. Takže vám nezbyde nic jiného, než zaexperimentovat s tím, co doma zrovna máte, a jsou z toho mnohem lepší rohlíčky než ty původní. :-)
A byl by hřích si nechat tenhle recept pro sebe.
Ve způsobu konzumace se meze nekladou, moje děti je nejčastěji jedí jen tak samotné. :-)
P. S. Psyllium se do paleo pečiva velmi často používá, ale není to potravina, kterou byste měli mít na talíři denně. Je to průmyslově zpracovaná surovina, s kterou byste měli zvláště u malých dětí zacházet opatrně.
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.
nepatří tam prášek do pečiva?
Ne, do tohohle receptu ne. ;-)
Moc dobré, díky za recept!
Rádo se stalo, jsem ráda, že chutnají. :-) T.
Dobry den, akou mukou sa da nahradit plantainová múka? Dakujem.
Dobrý den, v tomhle přesném poměru to nevím. Původně to je recept od Lucky Grusové, která tak dělala chlebové tyčinky z tapiokové mouky, takže můžete zkusit to, chutná to sice trochu jinak, ale je to popsaný recept, který Vám vyjde. Já osobně tam dávám méně vody a dělám z toho větší rohlíčky (ne jen tyčinky). https://paleosnadno.cz/recept/italske-chlebove-tycinky-grissini/ T.
Dobrý den můžu vědět kde kupujete mouky děkuji
To je opravdu různé, kokosovou většinou v DM drogerii, tapiokovou u řezníka, plantainové, banánové, … většinou ve zdravé výživě. Na různých e-shopech je pak výběr také velký (třeba na paleo-doupe.cz). Hezký den, Tereza
Dá se něčím nahradit psylium? Nemám ho a chtěla bych vyzkoušet….
Bez psyllia jsem to nikdy nezkoušela. Funguje tam jako pojivo, ale třeba by se to dalo upéct i bez něj … Psyllium se dá koupit i v běžné lékárně. Hezký den, Tereza
mozna by slo tam dat namleta lnena seminka, te funguji jako pojivo a jde je pouzivat misto vajicka.
Dobrý den,
dnes peču druhý pokus rohlíčků.Jsou zatím v roubě v procesu pečení.
První pokus se nezdařil.Psyllium jsem se pokusila nahradit lneným semenem,pokus nic moc.
Druhý pokus, všechny ingredience byly.Těsto vypadalo jako drobenka.Přidala jsem ještě+ jedno vajíčko a trochu vody.
Zatím vypadají stále stejné nekynou.
Kde je ten zádrhel?
Dobrý den, těsto nenakyne, nemá z čeho. Mělo by Vám vzniknout mazlavé těsto, rozhodně ne drobenka. Nevím, kde byste mohla dělat chybu, zkuste si pohrát více s ingrediencemi možná a snad další pokusy vyjdou. :-) T.
Šlo by nějak nahradit vajíčko prosím? Máme nyní vajíčko vyřazeno kvůli testům u alergologa. děkuji moc!
Dobrý den, v některých receptech (tam, kde je do 3 vajec) se dá zkusit udělat tzv. želatinové vejce. Buďte ale trpělivá, je to někdy alchymie, protože s bezlepkovými moukami v kombinaci „bez vajec“ jsou recepty velmi těžko realizovatelné. Držím palce :-) T.
Co budete potřebovat:
1 lžička práškové hovězí želatiny (nejlépe zn. Great Lakes)
1 lžička vlažné vody
2 lžičky horké vody
Jak na to
1. Želatinu nechte rozpustit v 1 lžičce vlažné vody (důkladně ji rozmíchejte,
buď vidličkou, nebo šlehací metlou od mixéru).
2. Poté přidejte 2 lžičky horké vody a opět důkladně promíchejte.
3. Následně nechte tuto směs 2 – 4 minuty stát. Poté ji můžete použít do receptu.