KUŘECÍ ROLKY SE ŠPENÁTEM

Tento recept je takové 3v1. Kuřecí rolky, celerové pyré a šťouchaná brokolice. :-)

Co budete potřebovat

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků
  • 450 g listového špenátu (použila jsem mražený)
  • 2 polévkové lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • sůl, pepř

Jak na to

  1. Na rozpálené lžíci sádla orestujte nadrobno nakrájenou osolenou cibuli. Jakmile začne hnědnout, přihoďte na plátky nakrájený česnek a za stálého míchání ještě chvíli restujte. Poté přidejte listový špenát a nechte podusit. Dochuťte pepřem, případně ještě solí.
  2. Zatímco špenátová směs chládne, naklepejte plátky kuřecího masa, osolte a opepřete. Mrkev rozkrojte na tenké pásky podle počtu plátků masa.
  3. Doprostřed každého plátku dejte špenátovou směs, kousek mrkve, zabalte do závitku a propíchněte párátkem.
  4. Na pánvi rozehřejte další lžíci sádla a prudce závitky ze všech stran osmahněte. Jakmile se maso zatáhne, naskládejte ho do zapékací misky i s rozpuštěným tukem z pánve (případně ještě lžičku sádla/ghí přidejte do pekáčku). Můžete posypat oblíbeným kořením – já použila uzenou papriku.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C zakryté 30 minut, poté odkryté dalších 15 minut.
  6. Podávejte se zeleninovou přílohou, kterou zalijte výpekem z masa. Skvěle chutná s celerovým pyré nebo šťouchanou brokolicí.

Příloha

Celerové pyré

Celer nakrájejte na kostičky, zalijte vodou a vařte do změknutí. Poté se solí, případně pepřem rozmixujte na kaši.

Šťouchaná brokolice

Růžičky brokolice uvařte ve vodě nebo páře doměkka, šťouchadlem se solí, případně sušeným česnekem namačkejte.

Dobrou chuť!

Daniela Stará
Jsem máma 4letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře
  1. Ivana napsal:

    Zdravím… Recept je skvelý… Ja len taky menší zlepsovak… Zelerove pyré chuti oveľa lepšie keď kocky celeru najprv s cibuľkou popražíme do sklená a až potom varíme… Chuť je lahodnejsia a jemnejšia

Napsat komentář: Tereza Broschová Zrušit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.