Receptů na pizzu bez klasické mouky je hodně. Já jsem původně zkoušela dělat těsto pouze z květáku a vajíček, ale co si budeme povídat – není to ono. Ke květáku a vajíčkům jsem tedy přidala i tapiokovou mouku a hned je z toho opravdu povedený recept, který má velmi blízko ke klasické pizze, ovšem s tím bonusem, že je bez lepku a ze zeleniny.
(na 14 pizz o průměru 10 cm, 2 plechy)
na těsto:
na masovou směs:
Ať chutná! :-)
Na pizzu samozřejmě nemusíte dávat jen masovou směs, ale i různé druhy zeleniny, kvalitní šunku, olivy, … Záleží, pro jakou příležitost a komu pizzu pečete.
A proč vymýšlím a peču recepty bez klasické mouky? I to a mnohé další se můžete dozvědět v mé knížce Opravdové jídlo pro děti >>
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.
Vypadá to božsky! Myslíte, že by šla použít mandlová mouka?
Dobrý den, to nevím. Ta tapioková mouka je v podstatě škrob, což mandlová není, takže si myslím, že by z toho po upečení nevzniklo stejné (nebo alespoň podobné) těsto. T.
Dobry den, dekuji za vyborny recept! Jaka ma byt prosim vysledna konzistence pizzy? Pekla jsem 30 minut na 170 na horkovzduch, okraje zacaly hnednout. Testo bylo nicmene pomerne blative (uprostred). Nutno dodat, ze jsem varila v pare a vodu prakticky nevymackala (prislo mi, ze neni co vymackat). Predem dekuji za odpoved a za Vasi osvetovou cinnost. Vasi knihu jsem cetla a doporucuji dal.
Dobrý den, jsem ráda, že se recept líbí! Já ty pizzy uprostřed mám také většinou trochu mazlavé, vyndavám to dříve, aby se mi to po okrajích nespálilo. Zkusím příště trochu jiný poměr surovin a případně dám vědět. ;-) Děkuju, jsem moc ráda, že se i díky Vám povědomí o knížce šíří!