Zeleniny není nikdy dost a červené řepy zvlášť. Určitě už jste slyšeli mnoho chvály na tuhle červenou krásku, která má nejen spoustu vitamínů a minerálů, ale podporuje i detoxikační procesy v těle.
Ovšem taky k ní můžete mít dost pokřivený vztah díky nezapomenutelné úpravě v sladkokyselém láku. :-) Pokud chcete dát červené řepě ještě jednu šanci, doporučuji uvařit si tento recept.
Klasické špagety můžete nahradit mnohem výživnější variantou, a tou jsou právě špagety z červené řepy, které připravíte pomocí jednoho šikovného pomocníka – spiralizéru.
Spiralizér je jedna z mála kuchyňských vychytávek, které vlastním a rozhodně nelituji jeho koupě. Na trhu je více variant, od těch levnějších až po ty drahé. Já jsem zvolila střední cestu a mám spiralizér od firmy Vitalvibe a naprosto mi vyhovuje.
Špagety z červené řepy jsou nejlepší dušené do stavu „al dente”. :-) Lze je také povařit ve vařící vodě, ale nejsou tak dobré jako ty z pánve.
Ke špagetám si udělejte jednoduchou rajčatovou omáčku s mletým masem.
(4 porce)
Na špagety:
Na omáčku s masem:
Špagety
Omáčka s masem
Tip: Svým malým dětem to servíruji tak, že špagety z pánve zamíchám do masové směsi. Není to už tak fotogenické, ale lépe se jim to jí.
Dobrou chuť!
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.