Už dlouho jsem měla chuť na klasické makové koláče, až nakonec vznikl tento rychlý recept. Použila jsem dýňové pyré, které mám během sezóny dýní často předpřipravené v lednici a využívám ho na polévky, přílohy k hlavním jídlům nebo na pečení.
Vzhledem k použitým ingrediencím jsou koláčky opravdu syté a rozhodně je nesníte na posezení. :-)
(8 ks o průměru 6 cm)
Večer před pečením namočte mandle do lehce osolené vody. Před pečením pak mandle sceďte a propláchněte v čisté vodě. Zaručí vám to lepší stravitelnost a vstřebatelnost vitamínů a minerálů.
Dobrou chuť! ;-)
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.
Dobry den, kolaciky ma velmi zaujali. Prosim kokosove mlieko mozem nahradit normalnym kravskym, alebo je to huste kokosove mlieko z plechovky? Dakujem za radu :)
Je myšleno kokosové mléko buď z plechovky nebo značka Aroy-D prodává mléko v krabicích. Můžete zkusit, zda to bude fungovat i s kravským, nedokážu to takto bez vyzkoušení říct. T.
Dobrý den, maková náplň se dá udělat i z kravského mléka, jen upravte množství mléka, aby se vám s náplní dobře pracovalo. Kokosové mléko je oproti kravskému hustší.
Z kravského mléka nedoporučuji. Pekla jsem, a ta náplň je taková hrozně dusivá, asi tomu chybí tuková složka či něco do toho ještě, není to ideální, je to takové hodně suché :-( Z kokosového jsem ještě nedělala, musím zkusit pro porovnání.
Krásné, krásně nazdobené a nafocené, taky jsem je upekla, ale chutné moc nejsou. Není nijak oslazené ani těsto ani náplň. Za mě by ještě potřebovaly vylepšení, protože takhle jak jsou, jsou krásným příkladem toho, jak od zdravé stravy odradit. I já se do nich spíš musím nutit a vybírám si alespoň ty, co jsem si ozdobila rozinkami.
Dobrý den, Mariko, vnímání sladké chuti má každý jiné, takže pokud máte radši sladší chuť, můžete si do těsta nebo náplně přidat příště nějaké sladidlo – třeba med. ;-) Tereza
Tak mi to připadalo jako čirá improvizace Neměla jsem mandle, tak jsem použila mandlovou mouku, kokos strouhaný obyč ze sámošky, prvotní mixování absolutně nešlo, i když jsem přidala trochu horké vody, tak jsem to rovnou smíchala s pečenou špagetovou dýní a zbytkem. Kokosové mléko jsem taky neměla, tak jsem použila šlehačku. Těsto jsem osladila asi lžící datlového sirupu a do máku jsem zamixovala spařené rozinky….a výsledek? Mňam mňam, super Ještě že jsem udělala rovnou dvojitou dávku