Na tento tradiční český pokrm ráda vzpomínám z dětství. Skvělé je, že se dá udělat i v paleo variantě. :-) Jedná se o rychlý recept, který si zamilují děti i dospělí.
Šišky je možné dochutit a osladit ovocným pyré nebo čerstvým ovocem.
Mák je skvělým zdroje vlákniny, vápníku, manganu, hořčíku, vitamínu E a řady dalších prospěšných látek.
Největším producentem máku na světě je Česká republika a nejvíce máku konzumují Slované.
Je důležité používat kvalitní mák, nejlépe přímo od pěstitelů. Běžná produkce (zejména už předem namletý mák) může obsahovat mák, který je smíchaný s méně kvalitními dovozovými odrůdami, které nejsou jednak chuťově dobré a za druhé obsahují mnohem vyšší množství opiových alkaloidů.
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.
Dobry den,
jen dotaz ohledne uvareni sisek, ty uz se po vytvarovani nevari ve vode? Dekuji. Jana
Dobrý den, Jano, ne, už není třeba to znovu vařit (batát je uvařený a kokosová mouka se nemusí tepelně upravovat). T.
Dobry den, zrovna delam batatove sisky. Mela bych jeden asi hloupy dotaz…to uz se po pridani te kokosove mouky nevari jak klasicke sisecky? Dekuji
Dobrý den. Ne, nevaří. Batáty jsou uvařené a kokosová mouka se nemusí tepelně upravovat. T.
kokosová múka myslíte kokos rozmixovaný na múku alebo v kokosovú múku ktorá sa predáva v obchodoch a je čiastočne zbavená tuku?
Dobrý den, kokosová mouka je myšlena ta z obchodu. T.
Dobrý den, tu kokosovou mouku mám přidat až po tom co batáty vychladnou nebo se přidává hned? A dají se šišky skladovat v lednici do druhého dne? Děkuji za odpověď :-))
Já ji dávám hned. Ano, šišky vydrží i do druhého dne. :-) Hezký den, T.