PEČENÁ DÝNĚ V ČESNEKOVO-MEDOVÉ MARINÁDĚ

Nevíte, co za přílohu k masu nebo chcete jen lehkou večeři? Zkuste tento recept na pečenou dýni, který je u nás doma velmi oblíbený.

Co budete potřebovat

  • 1 dýni hokkaido
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce medu
  • sůl

Postup

  1. Dýni umyjte (já ji většinou ještě očistím kartáčem na zeleninu), rozkrojte a odstraňte dužinu se semínky. Slupku neloupejte.
  2. Nakrájejte ji na půlměsíčky zhruba 1 cm široké.
  3. Marinádu si připravte ze 4 stroužků rozmačkaného česneku, 3 lžic olivového oleje a 2 lžic medu. Všechno promíchejte a dosolte podle chuti.
  4. Kousky dýně rozložte na pekáč na pečící papír a potřete je marinádou.
  5. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 až 30 minut.

Na talíři dýni můžete posypat ještě hrubozrnnou solí.

Dobrou chuť! 

Další recepty na zeleninové přílohy najdete v mé knize Opravdové jídlo pro děti.

Tereza Broschová
Jsem terapeutka funkční medicíny a výživy a certifikovaná výživová poradkyně.
 
Pracuji s širokou škálou léčebných diet, metod, doplňků stravy či bylin. Nabízím osobní poradenství pro vás a vaše děti. V online kurzech Kurz vaření bez lepku a mléka a Opravdovým jídlem ke zdraví vás naučím, jak zdravě vařit i jak tělo podpořit při zdravotních potížích.
 

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře
  1. Pavlína napsal:

    Tak jsem ji dnes konečně vyzkoušela a super – opravdová lahůdka! Jednoduché, rychlé a výtečné i k masu i na mlsání. Za mě oba palce nahoru a chci další takový recept.

    • Tereza Broschová napsal:

      Jsem moc ráda, že chutnala :-) Musím se trochu polepšit a postupně dávat víc takových rychlovek. T.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.