Svíčková omáčka se může pro někoho zdát pracná, ale když ji jednou vyzkoušíte, zjistíte, že na tom v podstatě nic není.
Navíc je to opět skvělá možnost, jak schovat velké množství zeleniny, pokud ji vaše děti zrovna moc nemusí.
K omáčce jsem podávala den dopředu prošpikované a naložené jelení maso s hrubozrnnou solí, celým pepřem a bobkovým listem, které jsem 12 hodin pekla v pomalém hrnci.
Dále se k omáčce hodí hovězí svíčková nebo zadní, nám chutná i s pečeným kuřecím stehnem.
Omáčku je samozřejmě možné udělat zároveň s masem – do pekáčku pod maso nakrájíme zeleninu, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme v troubě nebo pomalém hrnci. Jakmile je maso hotové, vybereme koření, zeleninu rozmixujeme a zjemníme kokosovým mlékem.
Dobrou chuť! :-)
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.