ZELŇAČKA

Zelňačka má mnoho variant – se smetanou, bez smetany nebo takto v paleo verzi.

Co budete potřebovat

(4 porce)

  • 2 střední cibule
  • 1 polévková lžíce sádla (nejlépe v bio kvalitě)
  • 400 g bílé ředkve
  • 300 g kvalitní uzeniny – špekáček, klobása (lze vynechat)
  • 500 g kysaného bílého zelí (bez cukru a konzervantů)
  • 1 litr vývaru
  • 250 ml kokosového mléka/kokosový kefír podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 ks nového koření
  • 8 ks celého pepře
  • 1 čajová lžička kmínu
  • sůl
  • čerstvá petržel na ozdobení

Jak na to

  1. Cibule nakrájejte nadrobno a v hrnci na rozehřátém sádle orestujte dozlatova.
  2. Přidejte na rozvonění koření a nakrájenou uzeninu, pokud ji chcete použít. Ještě chvíli restujte a poté zalijte vývarem.
  3. Oloupanou a na stejně velké kousky nakrájenou ředkev přidejte do kastrolu, zakryjte pokličkou a 5 minut nechte vařit.
  4. Poté přidejte propláchnuté a pokrájené zelí, prolisovaný česnek a vařte pod pokličkou dalších 15 minut.
  5. Nakonec vmíchejte kokosové mléko/kefír, ozdobte petrželí a můžete podávat.

Pokud máte rádi pikantní chuť a polévku nebudou jíst děti, můžete přidat špetku chilli.

Dobrou chuť!

Daniela Stará
Jsem máma 4letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?

Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.