ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Zima je přesně v půlce a přituhuje a přituhuje. Pojďte si uvařit něco, co vás a vaše děti zaručeně zahřeje – špenátovou polévku se zázvorem.

Co budete potřebovat

  • 2 polévkové lžíce vhodného tuku (sádlo nebo ghí)
  • 3 stonky jarní cibule
  • 4 hrnky kuřecího nebo vepřového vývaru
  • 1 hrnek masa z vývaru
  • 450 g mraženého listového špenátu
  • 3 cm čerstvého zázvoru nebo 3 čajové lžičky sušeného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • citronovou šťávu
  • sezamová semínka

Jak na to

  1. Jarní cibuli očistěte, nakrájejte na kolečka a osolenou zlehka osmahněte na vhodném tuku v kastrolu. Poté přidejte nastrouhaný/sušený zázvor a ještě chvíli restujte.
  2. Zalijte vývarem a přidejte mražený špenát a prolisovaný česnek.
  3. Nechte vařit cca 20 minut.
  4. Zatímco se polévka vaří, na suché pánvi opražte sezamová semínka.
  5. Část polévky rozmixujte, tím se hezky zahustí.
  6. Přidejte natrhané nebo nakrájené maso z vývaru a nechte prohřát.
  7. Hotovou polévku na talíři pokapejte šťávou z citronu, přidejte čerstvě namletý černý pepř (u dětí vynechejte) a posypte opraženým sezamem.

Dobrou chuť!

Daniela Stará
Jsem máma 2letého Sebastiana a svůj volný čas nejraději trávím v kuchyni. O zdravé stravování jsem se začala zajímat už s prvními příkrmy svého synka a postupem času změnila stravovací návyky celé naší rodiny.
 
Jsem přesvědčená, že správná výživa je pro zdraví dětí důležitá a dělám vše pro to, aby ze Sebastiana vyrostl silný, zdravý člověk s pozitivním vztahem k opravdovému jídlu. Pokud i vy máte stejný cíl, inspirujte se mými recepty.
 
Najdete mě i na Instagramu.

Chcete vědět, jak by mělo vypadat OPRAVDOVÉ JÍDLO pro vaše dítě?

Stáhněte si e-book ZDARMA, ve kterém se dozvíte odpovědi na vaše otázky točící se okolo paleo stravování, a zboříte spoustu výživových mýtů ve své hlavě.

STÁHNOUT
ZDARMA
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů