PALEO ROHLÍČKY SE SEZAMEM

To je tak, když se děti dožadují rohlíčků, které spolu často pečete, ale nedají si vysvětlit, že ta mouka, která se tam dává, prostě došla. Takže vám nezbyde nic jiného, než  zaexperimentovat s tím, co doma zrovna máte, a jsou z toho mnohem lepší rohlíčky než ty původní. 🙂

A byl by hřích si nechat tenhle recept pro sebe.

Co budete potřebovat

  • 110 g plantainové mouky
  • 15 g psyllia
  • půl lžičky soli
  • 1 vajíčko + žloutek
  • 50 ml + lžička olivového oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • sezamová semínka na posypání

Jak na to

  1. Nejprve si v míse smíchejte suché ingredience – mouku, psyllium a sůl.
  2. Do druhé misky si dejte vajíčko, vodu a olivový olej a vše promíchejte.
  3. Suchou a mokrou směs smíchejte dohromady. Těsto nechte cca 5 minut odpočinout, aby do sebe psyllium nasáklo vodu. Vznikne vám tužší, nelepivé těsto.
  4. Z těsta si vytvarujte 12 rohlíčků (11 cm dlouhých a 1-1,5 cm širokých) a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Rozmíchejte si v malé mističce žloutek s lžičkou olivového oleje a rohlíčky touto směsí opatrně potřete.
  6. Nakonec rohlíčky posypte sezamovými semínky.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.

Ve způsobu konzumace se meze nekladou, moje děti je nejčastěji jedí jen tak samotné.


Proč peču zrovna tímhle způsobem a co všechno dobrého a zdravého si můžete ještě uvařit, se dozvíte v mé nově vydané tištěné knížce Opravdové jídlo pro děti – proč a jak začít vařit paleo.

Tereza Broschová
Mou vášní je hledání odpovědi na to, co je zdravý životní styl a zdravá strava a považuji se za celoživotní studentku, protože jedině v tomto nastavení je možné být stále otevřená novým poznatkům. Jako máma dvou synků jídlo dennodenně řeším ve své kuchyni a mým cílem je inspirovat ostatní, že vařit se dá zdravě, rychle a jednoduše.
 
Jsem propagátorkou životnímu stylu paleo, který preferuje opravdové jídlo a i o tom je moje kniha Opravdové jídlo pro děti - proč a jak začít vařit paleo.
Komentáře
  1. Líba napsal:

    nepatří tam prášek do pečiva?

  2. Terezie napsal:

    Moc dobré, díky za recept!

  3. Mirka napsal:

    Dobry den, akou mukou sa da nahradit plantainová múka? Dakujem.

    • Tereza Broschová napsal:

      Dobrý den, v tomhle přesném poměru to nevím. Původně to je recept od Lucky Grusové, která tak dělala chlebové tyčinky z tapiokové mouky, takže můžete zkusit to, chutná to sice trochu jinak, ale je to popsaný recept, který Vám vyjde. Já osobně tam dávám méně vody a dělám z toho větší rohlíčky (ne jen tyčinky). https://paleosnadno.cz/recept/italske-chlebove-tycinky-grissini/ T.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *