Už pár měsíců mi zrál v hlavě nápad, že by bylo dobré navázat spolupráci s někým, kdo bude vytvářet recepty na můj blog. Jsem výživová poradkyně a mojí srdeční záležitostí je hledání souvislosti mezi jídlem a zdravím, prozkoumávání nových poznatků ohledně zdraví a flow mám při předávání těchto informací dál mezi...
Celý článek
Blíží se podzim a začíná sezóna dýní, kterých je spousta druhů a nabízí se nespočet možností, jak je zpracovat, ať už naslano nebo nasladko. Výhodou Hokaido je, že se nemusí loupat, stačí jen odstranit vlákna a semínka ze středu. Co budete potřebovat 900 g dýně Hokaido (1 střední)...
Celý článek
Byla jsem pozvána Monikou Komorášovou k rozhovoru o stravování dětí. Monika se zabývá nízkosacharidovým stravováním a autoimunitním protokolem. Pořádá i setkání paleojedlíků na Slovensku. Při našem hodinovém rozhovoru jsme si povídaly o tom, jak vést děti ke zdravému jídlu a jestli je to v dnešní době vůbec možné. :-) Zabrousily jsme i na tipy...
Celý článek
Na tento tradiční český pokrm ráda vzpomínám z dětství. Skvělé je, že se dá udělat i v paleo variantě. :-) Jedná se o rychlý recept, který si zamilují děti i dospělí. Šišky je možné dochutit a osladit ovocným pyré nebo čerstvým ovocem. Co budete potřebovat 500 g batátů (1 větší)...
Celý článek
Jestliže se zajímáte o zdravou stravu, určitě vás v minulých týdnech neminul článek nebo video týkající se kokosového oleje a jeho údajně škodlivých důsledků pro lidské tělo. Podle mnoha titulků médií jde doslova o „čistý jed”. Přednáška profesorky Karin Michels se stala doslova virálním hitem a její závěry převzalo...
Celý článek
Následující řádky budou o místě, kde jsem se svou rodinou strávila celý letošní červenec. Myslím, že tohle místo ve Španělsku není pro většinu Čechů tak známé (Čechy jsem za celých 30 dní viděla asi 4) a je to škoda. Velká škoda. Nebude to cestopis nebo podrobně vypsaný návod...
Celý článek
Kvalitní hovězí želatina je takovým malým pokladem v kuchyni, zejména pokud vaříte a pečete pro své děti. Dá se totiž použít k výrobě bonbónů, různých pudinků, ovocných polev na koláče a určitě i k spoustě dalších věcí, které jsem já ještě neobjevila. :-) Nejlepší želatina je od zvířat z volného chovu. Česká...
Celý článek
MŮJ FACEBOOKOVÝ PŘÍSPĚVEK Z 31. 5. 2018, KTERÝ BY NEMĚL ZAPADNOUT Globopol – česká platforma, která sdružuje lékaře, odborníky na zdravotní prevenci a nezávislé výživové experty vydala přehled týkající se cukrů a jejich vlivu na zdraví. Je to dokument, který stojí rozhodně za přečtení. Celý dokument si můžete stáhnout tady >>...
Celý článek
Během 5 měsíců se rozlétlo do všech koutů České republiky a Slovenska (a taky do Německa nebo do Norska) přes 1100 výtisků mé knížky Opravdové jídlo pro děti. Čtenáři mi psali krásné vzkazy o tom, že se jim knížka líbí a mají z ní radost. A já mám radost zase z toho, že to všechno...
Celý článek
Tento recept na domácí čokoládu jsem měla už ve svém e-booku Vánoční mlsání (který je součástí e-kuchařky Necukroví 1 >>) a byla by škoda ho neposlat dál i prostřednictvím článku na blogu. Pravá čokoláda by se měla dělat z kakaového másla, ale to je surovina, kterou ne každý doma běžně...
Celý článek