Karamel je ingredience, která se dá použít na mnoho různých způsobů. Děti (a nejen ony, že? :-)) mají rády sladké chutě a není důvod, proč jim je v rozumné míře a kvalitní verzi nedopřát.
Karamel z medu a kokosového mléka můžete použít do sladkých kaší, namazat na sušenky, palačinky či lívanečky, polít s ním různé dezerty, pudinky nebo si na něm pochutnat jen tak na lžičce.
V lednici karamel ztuhne, proto pokud potřebujete tekutou konzistenci, nechte jej povolit v pokojové teplotě, ohřejte ve vodní lázni nebo na topení.
Trápíte se vy nebo vaše děti s nějakým chronickým onemocněním?
Díky tomuto e-booku zjistíte, že jídlem se dá léčit. Dozvíte se o terapeutické dietě AIP, která dokáže restartovat organismus a spustit jeho samouzdravovací schopnosti.
Z kokomléka použijete tekutou i tuhou část? Děkuji, Lenka.
Kokosové mléko byste měla mít v jednolité konzistenci. Pokud máte oddělenou tekutou a tuhou část, použijte obě, spojí se vám to během zahřívání. Hezký den, T.
A čo ak sa mi oddelila karamelová (hnedá) časť od tuku a nejde mi to spojiť? Ďakujem :-)
Dobrý den, je nutné vychytat tu správnou chvíli a hotový karamel odstavit, jinak se právě oddělí tučná část. V tomto případě bych zkusila nalít trošku studeného mléka a rozmíchala.
Perfektni, dekuji za recept, prave jsem dovarila. Moc mi to chutna !!
Skvělé, to jsem moc ráda, že se recept podařil. Krásný den, T.